Rok Terziev – moji digitalni zapisi

Hvaležen bom za vsak lajk naše Facebook strani

Audi A7 Sportback

with one comment

Da sem pristaš nemških avtomobilov, tega ne skrivam, še posebej se navdušujem nad Audijem. S predstavitvijo coupeja A5, ki je nekakšen vmesnik med modelom A4 in A6, namenjen mladim (seveda tistim z dokaj debelo denarnico) je Audi začrtal nove smernice hišnega dizajna. Prednji žarometi v LED tehniki so postali zaščitni znak, ki pa ga je kaj hitro ukradla konkurenca, kar sicer pozdravljam, saj mi je tovrstna tehnologija luči zelo všeč.

Nekaj pa me pri nemškem proizvajalcu iz Ingolstadta vendarle moti. V zadnjem času so pričeli predstavljati veliko vmesnih modelov. S tem ciljam predvsem na križance kakor so A3 Sportback in A5 Sportback. Morda je res, da si bo karavansko različico modela A3 privoščil nekdo, ki nima dovolj na bančnem računu za večji model A4, vendar A5 Sportback? Kam sodi ta model? Med A4 in A6? Da. V redu, dobili smo križanca med kupejevskim A5 in limuzinsko A6, vendar sedaj prihaja še drugi tovrstni križanec, ki se bo uvrščal med model A6 in A8.

Danes so na internet ušle prve uradne fotografije modela A7 Sportback, ki naj bi bil uradno predstavljen jutri (v ponedeljek). Prednji del se spogleduje s tistim na novem A8, dolg, kupejevsko razpotegnjen in nizek zadej pa spominja na Mercedez-Benzov model CLS ali BMW-jevo serijo 5 GT. Večji brat A5 Sportbacka naj bi bil v začetku na voljo z dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema zasnove V6, vključno z novim 3,0 litrskim TSI motorjem, ki naj bi premogel okoli 290 konjskih moči. Nič novega ni, da bo A7 Sportback na voljo z Audijevim štirikolesnim pogonom Quattro in samodejnim menjalnikom S-tronic, z dvojno sklopko.

Potihem pričakujemo tudi športnejše in bolj prestižne izpeljanke v obliki modela S7 in RS7, ter hibridnega modela, ki naj bi v družino A7 vstopil prihodnje leto. Oblikovno je sicer všečen, osebno pa bi v notranjosti popravil dvižni zaslon, ki mi je na modelih A5/A6 veliko bolj pri srcu, saj ne izstopa iz armaturne plošče, prav tako je všečna tudi prestavna ročica, saj je tista na novem A8 kar malo vesoljska in daje občutek, da vozimo letalo. Pri izbiri dodatne opreme bi vsekakor izbral tudi športni, tri-kraki volan. Čeprav se mi oblikovno novi A7 Sportback dopade se vseeno sprašujem komu je namenjen. Kakšna vrsta kupcev si bo privoščila novinca? Verjetno predvsem starejša generacija, ki želi slediti trendom in uživati v udobju, ter pritegniti tudi kakšen zavisten pogled mimoidočih, vendar če bi sam kupoval Audijev avtomobil visokega razreda bi bila izbira zagotovo novi A8.

Audi A7 Sportback

Advertisements

Written by Rok Terziev

25/07/2010 at 17:33

Posted in Avtomobilizem

Tagged with

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] več kot eno leto je od tega, ko sem na blogu kratko predstavil Audijevo novost – A7. Po letu dni pa imam za vas zopet novičko o Audijevih novostih na področju hibridnih avtomobilov. […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: